tips verkopen woning

3 tips bij het verkopen van je woning

Heb jij plannen om je woning te verkopen? En wil je dat het liefst zo snel mogelijk geregeld hebben? Dan moet je je ook bezighouden met hoe je je huis presenteert aan eventuele kopers. Door een zo mooi mogelijk, maar wel realistisch beeld neer te zetten, help je eventuele kopers bij het maken van een keuze. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geef ik je drie tips voor het verkopen van je woning.

Fris je huis nog even op

Ieders smaak is anders. Die ene fel blauwe muur in de woonkamer vind jij prachtig, maar misschien schrikt het een eventuele koper wel af. Het is dan ook belangrijk dat je voordat je je huis te koop zet nog even kijkt naar wat je nog kunt doen om je woning nog aantrekkelijker te maken. Natuurlijk hoef je niet alles aan te pakken, maar sommige dingen kunnen net helpen om kijkers te overtuigen. 

woning verkopen
Een aantal tips om je woning te verkopen

Zorg voor mooie, duidelijke foto’s 

Wanneer je zelf op zoek bent naar een huis, dan begint je zoektocht vaak op Funda of op een makelaarssite. Omdat foto’s meer zeggen dan tekst in dit geval, is het belangrijk dat je gebruik maakt van goede foto’s. Wil je bijvoorbeeld je huis verkopen in Hoogeveen? Zorg er dan voor dat er een aantal goede foto’s van iedere ruimte zijn. Een goede foto wil zeggen dat je de ruimtes er zo volledig mogelijk op hebt staan. Zo kan iemand die de foto’s bekijkt goed zien met wat voor huis ze te maken hebben. Wanneer je gebruik maakt van een verkoopmakelaar, dan worden de foto’s vaak vanuit de makelaar gemaakt. 

Hou het persoonlijk, maar verwijder persoonlijke spullen

Zorg er ook voor dat je woning voor de foto’s en bezichtigingen netjes is en dat opvallende attributen zijn weggehaald. Met opvallende attributen bedoel ik voornamelijk de persoonlijke spullen, zoals foto’s, maar ook kleding die nog over de stoel hangt. Door deze spullen te verwijderen geef je kijkers echt de mogelijkheid om zichzelf er te zien wonen. Wanneer al jouw foto’s nog aan de wand hangen, dan raken ze daar misschien door afgeleid. Een makelaar zal je ook wel helpen met wat je wel en niet kunt laten liggen/hangen. Zorg ook dat je vaste opbergruimte in het huis netjes hebt opgeruimd. Het kan namelijk zijn dat de kijker hier even in wilt kijken om te zien hoeveel opbergruimte er is. Wanneer dit dan net jouw rommelkast is geworden, kan dit een verkeerd beeld van de ruimte geven.

Leave a Reply