vloer onderhouden

Waarom is een houten vloer populair bij huiseigenaren?

Een houten vloer is gemakkelijk te installeren, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van afwerkingen. De vloerbedekking is verkrijgbaar in een elegante look, een hoogwaardig tegelpatroon of in een ongewoon, modern design. Houten vloeren zijn er dus voor elke smaak en elke behoefte.

De eigenschappen van houten vloeren

Houten vloeren van hoge kwaliteit overtuigen door hun duurzaamheid.  Door weekmakers toe te voegen, wordt het voorheen harde materiaal zacht en soepel. Het is ook bestand tegen hoge temperaturen. In het verleden werden houten vloeren als schadelijk voor de gezondheid beschouwd vanwege de toegevoegde weekmakers, maar vandaag de dag kunnen ze zonder aarzeling worden gebruikt. De fabrikanten gebruiken voor het merendeel geen schadelijke weekmakers en zijn onderworpen aan de controle van de bouwtoezichtautoriteiten. De laatste jaren is de productie van houten vloeren steeds verder geoptimaliseerd, wat tegenwoordig een positief effect heeft op de gezondheid en de milieuverontreiniging.

Waterafstotende eigenschappen

Omdat houten vloeren van kunststof zijn gemaakt, zijn ze waterafstotend. Deze eigenschap is een doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere vloerbedekkingen zoals parket. Door de gladde structuur is de vloer ook uiterst gemakkelijk schoon te maken. Zelfs na vele jaren intensief gebruik ziet de houten vloer er veel beter uit dan andere vloeren. De elasticiteit van het materiaal maakt de vloer ook contactgeluid absorberend. Daarom hoeft bij het leggen van houten geen extra onderlaag te worden gebruikt.

houten vloer
Het onderhoud van een houten vloer

Houten vloeren in vele variaties

Het oppervlak van houten vloeren kan op verschillende manieren worden gestructureerd en van reliëf worden voorzien. Deze eigenschap maakt het materiaal zeer veelzijdig. houten vloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal variaties, zodat iedereen de juiste vloerbedekking kan vinden. Moderne houten vloeren van hoge kwaliteit zijn niet alleen gekleurd, maar ook geschuimd in verschillende hoogtes. Hierdoor is het mogelijk een bedrieglijk echt tegel- of houtpatroon te creëren. Dus, tegen een veel lagere prijs dan de echte vloerbedekking.

Correct onderhoud van houten vloeren

De houten vloer behoeft nauwelijks enig speciaal onderhoud. Hij kan worden gereinigd met alle in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen en is niet gevoelig voor water. Om het uiterlijk van het materiaal voor lange tijd te behouden, moeten schurende reinigingsmiddelen echter worden vermeden. Ook het gebruik van schrobborstels en stoffen die oplosmiddelen bevatten moet worden voorkomen.

Leave a Reply