verbouwen

Puincontainer nodig tijdens de verbouwing? 5 tips!

Overweeg jij het huren van een puincontainer? Een puincontainer, ook wel bouwafval- of vuilcontainer genoemd, is ontzettend handig als je gaat verbouwen. Je kunt tijdens de verbouwing namelijk eenvoudig al het sloop- en bouwafval in de container deponeren. Verder heb je zelf nergens meer omkijken naar en kun je verder klussen in een opgeruimde omgeving. Overtuigd van een puincontainer huren? Lees onderstaande tips!

1. Het is aan te raden om afval te scheiden

Het wordt aanbevolen bouwpuin te scheiden. Afval kan in bouwafvalcontainers en puincontainers worden gedeponeerd, maar voor grotere projecten en verbouwingen is het goedkoper om het apart te doen. Check daarom aan het begin van de verbouwing hoeveel afval je vermoedt dat er vrijkomt. Huur volgens deze schatting de juiste grootte puincontainer.

2. Bespaar meer kosten

Tijdens de verbouwing komt er vaak ook veel straatzand en vulzand vrij. Om transportkosten te besparen, kun je dit het beste tegelijk met de grindbak verwijderen.

3. Hoe wordt de betaling gedaan?

Wanneer je online een container huurt, is het belangrijk om vooraf te weten wanneer en hoe je de container huur moet betalen. Kan dit vooraf? Of dien je de chauffeur te betalen bij het ophalen van het vuil? Vraag zeker vooraf hoe je moet betalen en wat de prijzen zijn misverstanden te voorkomen. Controleer of deze prijs inclusief transport en verwerking van het afval is. Ook is het aan te raden om te informeren naar eventuele meerkosten, zoals vervuiling, containerschade, weekendtoeslagen, annuleringskosten en overvolle container.

vuilcontainer
vuilcontainer nodig?

4. Maak ruim op tijd een afspraak

Zorg ervoor dat je container op tijd wordt geplaatst. Wanneer je in het weekend begint met verbouwen, moet ook je puincontainer klaar staan. Daarom is het noodzakelijk om op tijd containers te huren, bijvoorbeeld via Puincontainershop.nl, om onnodige stress te voorkomen. Nog beter is het als je enkele dagen voor aanvang van de verbouwing de afvalcontainer klaar hebt staan. Zo hoef je je geen zorgen te maken over wanneer je container geplaatst wordt wanneer je wilt beginnen aan de verbouwing.

5. Houd voldoende vrije ruimte over

De meeste containers kunnen op de parkeerplaats worden geplaatst, maar ook de vrachtwagens hebben ruimte nodig om de containers te plaatsen en op te halen. Vooral in drukke centra zoals in grote steden is het aan te raden om ruim van te voren de parkeerplaatsen te blokkeren. De meeste containers zijn geschikt voor parkeerplaatsen. Maar je hebt wel meer ruimte nodig dan één parkeerplaats. De vrachtwagen heeft in totaal drie parkeerplaatsen nodig om puincontainers te plaatsen en in te zamelen. Zorg bij het plaatsen en ophalen van containers ervoor dat deze ruimte beschikbaar is. Je kunt hiervoor pionnen gebruiken om parkeerplaats af te sluiten.

Leave a Reply