muur slopen

Muur slopen? Dit is waar je aan moet denken!

Ga je een muur slopen in huis? Dan is het zaak om vakkundig te werk te gaan. Dit gaat niet alleen om het precies slopen van de muur. Het gaat er ook om dat je op de juiste wijze aan het werk gaat om veilig te kunnen werken. Daarnaast is het ook goed om te weten hoe je van het sloopafval af komt. Al die zaken zijn gemakkelijk te verzorgen wanneer je weet waarop je moet letten. Dat leer je allemaal in dit artikel. 

De benodigdheden voor de sloop

Een container huren in Hilversum of een andere stad waarin je gaat verbouwen is misschien wel het eerste wat je verzorgt voor de sloop. Daarnaast heb je gereedschappen zoals een hamer, beitel en breekijzer nodig. Ook een goede betonboor en een elektrische breekhamer zijn handig in gebruik. Zorg ook voor een kruiwagen en schop om alles op te ruimen. Daarnaast zorg je ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk aan werkhandschoenen en werkschoenen. Denk vooral ook aan een veiligheidsbril, gehoorbescherming en een stofmasker. Zo kan je zonder zorgen beginnen met slopen.

Tip: wil jij geen omkijken hebben naar het sloopafval dat je produceert bij het slopen van een muur? Dan kun je bij Paridon Containers eenvoudig en voordelig een bouwafval container huren!

muren renoveren
Ga jij je huis renoveren?

De juiste wijze van afbreken

Om het slopen van de muur goed te laten verlopen is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Als het een dragende muur betreft mag je deze zelfs helemaal niet slopen. Dat is wettelijk verboden. Is het geen dragende muur, zorg dan dat het gereedschap klaar ligt. Zorg voor een route naar de container. Kijk na of er in de muur bijvoorbeeld elektriciteitsdraden lopen met een leidingzoeker. Als dat zo is, moet je dit eerst netjes afsluiten. Haal de contactdozen los en verwijder ook andere muurbekleding.

Aanpassen aan het materiaal

Een stenen muur sloop je door de betonboor te pakken en tussen het steen gaten te boren. Die hak je dan verder open met de beitel en vuisthamer. Hoe kleiner je hakt, hoe gemakkelijker het wordt. Gaat het om blokken cellenbeton? Dan pak je een slijptol om vervolgens met de vuisthamer alles uit te slaan. Dit kan je ook doen bij gipsmuren. Gebruik een gipshamer om alles los te breken en af te voeren. Zo kan je snel van de muur af zijn en beginnen met renoveren.

Leave a Reply