pand amsterdam

Wat levert een beleggingspand op?

Bij het kopen van een vastgoedbelegging ligt de nadruk altijd op huurinkomsten & waarde. Maar het rendement is nooit zuivere winst. De vraag is met welke andere kosten houd je rekening nadat je hem hebt gekocht? Voordat u een woning koopt om te verhuren, moet u eerst bepalen of het de moeite waard is. Om dit te doen, moet u weten wat de kosten en opbrengsten zijn. “Vooral als u nog geen onroerend goed in gedachten heeft” is iets om over na te denken, maar het toont nog steeds potentieel voor de toekomst. U moet op deze mogelijkheid plannen.

Wat zijn de aankoopkosten van een vastgoedbelegging?

Het financieren van vastgoedbeleggingen kan lastig zijn. U moet over eigen middelen beschikken om de kosten en een deel van de aankoopprijs van het onroerend goed te dekken. Als u bijvoorbeeld besluit een woning ter waarde van € 180.000 te kopen met een hypotheek ter waarde van € 120.000, dan heeft u uw eigen geld nodig dat ongeveer de helft van de prijs van het huis dekt. Met welke kosten moet u rekening houden? Er kunnen extra kosten zijn voor een bouwkundige keuring en/of een door u ingeschakelde aankoopmakelaar, maar wij houden hier geen rekening mee. Je gaat het pand verhuren. Wat kunt u verwachten qua kosten en opbrengsten? Met andere woorden, hoeveel u investeert en hoeveel u verdient na het betalen van alle vaste lasten en kosten? Bij de berekening is ervan uitgegaan dat u de woning voor € 1.000,- per maand kunt verhuren.

appartement
Luxe appartement

Stijgende huizenprijzen zorgen voor extra rendement

Volgens het CBS zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar tot oktober met 6,1% gestegen. Dit is zowel goed als slecht nieuws – het is altijd goed voor de markt als de huizenprijzen stijgen, maar dat garandeert niet dat ze zullen blijven groeien. En hoewel er nog steeds een sentiment van betaalbare huisvesting is, zijn er ook mensen die geen woonruimte kunnen vinden in hun huis Vooral in de grote stadscentra is het moeilijk om woonruimte te vinden voor gezinnen, nieuwe starters en studenten. Er wordt gezegd dat het nog jaren zal duren voordat er meer woonruimte beschikbaar komt. De bouw is in volle gang, maar het gaat langzaam

Met een standaard hypotheek kunt u geen vastgoedbelegging kopen, maar u kunt wel tot 80% van de prijs lenen en toch beleggen. Dus zelfs als je € 20.000 aan spaargeld hebt, kun je nog steeds op de vastgoedladder komen. U zult natuurlijk uw potentiële eigendommen moeten vergelijken op basis van hoe goed ze kunnen worden verhuurd en het rendement dat ze kunnen opleveren. Wij kunnen u helpen met uw zoektocht hiernaar. Wij beantwoorden graag al uw vragen over beleggen in een vastgoedbelegging. Neem vandaag nog contact met ons op.

Voor extra hulp bij een pand verkopen of misschien zelfs een beleggingspand verkopen. Kunt u contact opnemen met het team van Damborg. Zij kunnen u fantastisch assisteren u bij dit proces.

Leave a Reply