kruipruimte uitgraven

Wat kost het uitgraven van een kruipruimte?

De kruipruimte van jouw woning moet uitgegraven worden, omdat er werkzaamheden plaats moeten vinden en omdat je vervolgens een extra ruimte/kelder wilt creëren. Echter is de ruimte nu te ondiep en smal om deze klus te kunnen klaren. Het uitgraven van de kruipruimte is dus de enige mogelijkheid, maar wat kost het uitgraven van een kruipruimte?

Bij het laten uitgraven van een kruipruimte komen diverse zaken kijken, zoals het aanvragen van een vergunning. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar bij het fors verdiepen van je kruipruimte om een nieuwe ruimte te creëren, is het sowieso nodig om een vergunning te hebben wegens de veiligheid. Als je de vergunning eenmaal binnen hebt, kan het uitgraven beginnen.

Zuigwagen huren

In plaats van uitgraven met een kleine machine of handmatig met een schep, is het aan te raden om een zuigwagen te huren en jouw kruipruimte uit te laten zuigen en op een snelle en eenvoudige manier te laten verdiepen. Ook wordt het afvalmateriaal direct via slangen en buizen naar de zuigwagen getransporteerd, waardoor je dat ook niet meer hoeft af te voeren. Schakel De Kruipruimte Specialist in om de kruipruimte onder je woning uit te diepen.

Schakel een zuigtechniek specialist in

Om er echt een nieuwe ruimte van te maken na de werkzaamheden, moet er een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld die er veilig voor zorgt dat er een extra ruimte gemaakt kan worden en dat de muren hier stevig genoeg voor zijn. een volledige kostenraming hiervoor is moeilijk te geven, gezien de kosten af zullen hangen van de stevigheid van de wanden en grond in de kruipruimte. Lees hier: wat kost zandblazen per m3? Om ongeveer te weten met welke kosten je rekening dient te houden.

 

Ook het afsluiten van een verzekering tijdens dit proces is een must! Mocht er iets gebeuren, dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Een kostenraming maken voor het gehele proces van het uitdiepen van de ruimte tot het creëren van een compleet nieuwe, leefbare ruimte is lastig, gezien de vele externe factoren die meespelen. Hoe ver moet de ruimte verdiept worden? zijn de wanden en ondergrond stevig genoeg of moeten deze verstevigd worden? Reken bij verdiepen, verstevigen en vervolgens maken van een compleet nieuwe en leefbare ruimte maar op een totale prijs rondom de 35.000-50.000 euro.

Leave a Reply