Kunststof

De voordelen van kunststof

Het wint meer en meer in populariteit en dat is eigenlijk niet zo gek: kunststof. Het biedt vele voordelen ten opzichte van hout en dat betekent dat je bij nieuwe huizen bijna niets anders meer ziet. Of het nou gaat om kunststof gevelbekleding, of kunststof kozijnen, het is niet meer weg te denken uit de moderne huizen. Maar wat biedt kunststof nou precies dat hout niet kan bieden? Een paar voordelen.

Kunststof is onderhoudsarm


Het belangrijkste voordeel, is het gebrek aan onderhoud dat je hebt als je kunststof onderdelen in je huis hebt. Bij hout is dat wel anders; hout gaat na verloop van tijd rotten als je er niks aan doet. Hout dat dag in dag uit blootstaat aan de elementen, gaat na een tijdje achteruit in kwaliteit en wie daar niets aan doet, zal zien dat het hout uiteindelijk vervangen moet worden. En dat is een prijzige zaak, omdat het vervangen van houten onderdelen vaak een uitgebreide klus is. Heb je kunststof, dan is dat probleem iets van het verleden. Kunststof rot namelijk niet. Hoe lang het ook in de regen of volle zon staat, kunststof behoudt zijn oorspronkelijke staat en hoeft niet bewerkt te worden om goed te blijven. Het enige onderhoud dat je in de regel hebt, is het schoonmaken van het kunststof. Af en toe een sopje, waarna je met een doekje langs de kunststof onderdelen gaat, dat is eigenlijk alles. En dat maakt van kunststof een materiaal dat bijzonder duurzaam is.

De duurzaamheid

Duurzaamheid is een toverwoord van tegenwoordig en kunststof mag deze titel zeker dragen. Omdat het een materiaal is waar je jarenlang bijna niets aan hoeft te doen, is het buitengewoon duurzaam. En kies je bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen, dan zal je zien dat deze kozijnen zeer goed isoleren, wat nog meer bijdraagt aan een energieneutrale woning. Hou je de warmte immers lekker goed binnen, dan gaat de energierekening omlaag en worden de stookkosten dus een stuk minder. Het is dan ook niet zo gek dat je zelfs subsidie kan aanvragen voor het plaatsen van kunststof kozijnen in je huis; de overheid ziet het als een verduurzamende investering in je huis en daar is een potje met geld beschikbaar voor gesteld.

Kunststof
Kunststof gebruiken in de bouw.Kunststof is kleurvast

Wie een huis heeft waar veel hout is gebruikt, zal eens in de zoveel tijd de schilder moeten bellen om ervoor te zorgen dat de kleuren van het huis nog mooi blijven. Ook hier heeft kunststof een paar fraaie voordelen ten opzichte van houdt; kunststof is namelijk UV-bestendig en dus kleurvast. De zon kan de kleur van het kunststof niet verbleken, waarmee je een toevoeging aan je huis hebt waar je geen schilder voor hoeft te laten werken. De kleur blijft jarenlang mooi en het geld dat je hiermee bespaart op een dure schilder, kan je mooi in je zak steken. Sowieso bespaart kunststof geld, want zoals we eerder al konden zien, gaat je energierekening flink omlaag bij het gebruik van kunststof kozijnen.

Leave a Reply