Keuken

3 Populaire natuursteen soorten voor in keuken

Wanneer je op zoek bent naar een mooie soort natuursteen, meubels van mangohout of kasten van mangohout dan kan dit een lastige beslissing zijn. Er bestaan heel wat soorten natuursteen en deze hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen. Ook kan de prijs per natuursteen soort erg verschillen, daarom is het belangrijk om de voor- en nadelen per natuursteen tegen elkaar af te wegen. Hieronder beschrijven wij 3 populaire natuursteen soorten voor in de keuken:

 

Marmer

Marmer is een van de meest luxueuze en mooiste natuurstenen in de wereld. Het is ook een van de meest populaire stenen die in de bouw worden gebruikt, zowel voor binnen als buiten. Marmer wordt vaak gebruikt in keukens als vloeren en daarnaast wordt het ook aan de buitenkant van huizen gebruikt. Bij gebruik aan de buitenkant van een huis denk je meteen aan een chique en duur huis. Marmer is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, van bruin tot roze, paars, grijs, bruin, en het is zelfs te vinden in gemarmerde patronen of gemengde tinten.

 

Graniet

Graniet is een van de hardste natuurstenen die ooit zijn gevonden. De enige stenen waarvan bekend is dat ze harder en duurzamer zijn, zijn diamanten en saffieren. Graniet heeft de onmiskenbare gevlekte mineraalkleuren met een gedraaid en gespikkeld korrelig uiterlijk. Het wordt vaak gebruikt als keukenbladen vanwege de duurzaamheid en het vermogen om tijd en leeftijd te weerstaan. Als keukenvloer kan graniet een slimme natuursteen zijn om uit te kiezen als je houdt van het uiterlijk van een gespikkelde, natuurlijk ogende steen. De meest populaire kleuren graniet zijn onder meer bruin, roze en zwart.

Huis
Vrijstaand huis.

Kalksteen

Kalksteen is om vele redenen een geweldige natuursteen om als buitensteen voor uw huis te gebruiken. Kalksteen is een steen die door de jaren heen van nature uw huis een prachtige unieke uitstraling zal geven. Bouwers gebruiken kalksteen graag voor de buitenkant van huizen vanwege de gelijkmatige textuur en het vermogen om het gemakkelijk te modelleren en aan te passen aan het uiterlijk die ze ervan willen maken. Wat betreft duurzaamheid, kalksteen zal zijn integriteit jarenlang behouden. Ondanks zijn duurzaamheid voor de buitenkant van een huis kun je kalksteen beter niet gebruiken in bijvoorbeeld de keuken. Kalksteen is absoluut geen steen om te gebruiken op een plek waar gewerkt wordt zoals het aanrecht. Het is een poreuze steen, wat betekent dat het gemakkelijk kan krassen en vlekken.

Leave a Reply