woonwijk

Wat kan een aankoopmakelaar in Groningen voor jou betekenen?

Dat een makelaar erg duur kan uitvallen met kosten van ongeveer 1% van de kosten van het huis, kan voor veel mensen bijna overkomen als diefstal. Toch is dit helemaal niet zo’n raar bedrag wanneer je nagaat wat een aankoopmakelaar in Groningen allemaal voor je kan en zal doen wanneer je deze je laat helpen bij jouw zoektocht naar een huis. 

Full time job

Wanneer je een huis wilt gaan kopen in de huidige woningmarkt, kun je hier beter constant bovenop zitten; de vraag is zo groot, dat huizen in de kortste keren al gekocht zijn. Dit geldt vooral voor een gewilde regio zoals Groningen, waar het er echt hard aan toe gaat. Gelukkig zijn aankoopmakelaars hierop voorbereid; zij zijn als eerste op de hoogte van de gehele huizenmarkt en weten wat jij wilt. Deze kan dus meteen de interessante opties filteren zodat jij meer tijd overhoudt om te kijken naar mogelijkheden die ertoe doen. Door de ervaring van de makelaar weet deze precies waarnaar hij moet kijken voor jou. Dit loopt door naar de hierop volgende aspecten van het kopen van een huis. Wanneer je een goede mogelijkheid hebt doorgekregen, gaat de aankoopmakelaar mee bij de bezichtiging. Hier hangen meerdere voordelen aan. Ten eerste is de makelaar door het gebrek aan emotionele betrokkenheid beter in staat om mankementen en problemen waar te nemen aan het huis. Hiernaast kan deze gerichte vragen stellen die belangrijk zijn om te weten over een huis, maar waar je zelf niet over hebt nagedacht. Zo heb jij geen miskoop en betaal je ook niet te veel. Als het hierdoor blijkt dat een huis na een bezichtiging inadequaat is, is dit geen probleem! De aankoopmakelaar gaat gelijk weer voor je op zoek en regelt ook hier weer de bezichtiging. Zo blijf je ook niet te veel hangen in huizen waar je geen aandacht meer aan besteden moet. Wanneer er uiteindelijk een huis is gevonden wat gepast lijkt, kan de makelaar je informeren over wat het huis waard is. Dit is erg behulpzaam bij de volgende stap in het proces.

bezichtiging
Kamers bekijken tijdens bezichtiging

Een geschikt huis gevonden… Wat nu?

Het is nog niet allemaal afgerond wanneer de bezichtigingen gedaan zijn. Er moet nog onderhandeld worden over de prijs. De aankoopmakelaar staat je hierin bij. Gelukkig maar, niet iedereen heeft ervaring in prijsonderhandelingen, dit komt dus goed uit. Is dit klaar? Dan kun je de eindfase ingaan van de koop. Deze afhandelingen worden ook deels gedaan door de aankoopmakelaar, waardoor van het begin tot het eind van de koop de aankoopmakelaar aan je zij staat. Het is dus niet per se nodig om gebruik te maken van de diensten van een makelaar, maar houd er wel rekening mee dat het niet voor niks is dat de prijs hoog is.

Leave a Reply