Badkamer

Verbouw je badkamer met deze tips

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Het is daarom fijn als je badkamer aan al je eisen voldoet en naast dat het praktisch is, het ook esthetisch fijne plek is. Als je net een nieuw huis hebt gekocht, dan is het natuurlijk een ideaal moment om je badkamer te verbouwen. Dan zal je ook het minste last van rommel ervaren. Maar de rommel moet je niet tegenhouden als je je badkamer wilt verbouwen en niet in een verhuizing zit. In welke situatie je ook zit, er komt een hoop kijken bij een badkamer verbouwing. In dit artikel lees je informatie en tips over het sanitair, muren, vloeren, meubilair en verlichting. 

Sanitair

Het kiezen van badkamer sanitair is een moeilijke klus wanneer je je badkamer gaat verbouwen. Kies je voor een bad of douche? Of voor allebei? Daarnaast moet je ook nog nadenken over de wasbakken en of je een enkele of een dubbele wilt. En wat voor wc wil je? Naast de simpele toiletpotten heb je tegenwoordig ook ultramoderne toiletten. Veel om over na te denken dus. Een tip is om over je eigen ervaringen in badkamers na te denken. Denk na over wat je fijn vond als je in hotels of vakantiehuisjes sliep of als je bij vrienden of familie bleef logeren. 

Een gerenoveerde badkamer
Een gerenoveerde badkamer

Muur en vloer

Er zijn veel verschillende soorten tegels voor op de muren. Er zijn tegels met of zonder reliëf, glanzend of mat, tegels met print, mozaïek en noem maar op. Welke tegels het best in jouw badkamer passen, is voornamelijk een kwestie van smaak. Maar de tegels moeten ook praktisch zijn. Is schoonmaken niet jouw ding? Kies dan voor grote tegels met een onderhoudsvrije afwerking. Heb je een kleine badkamer? Ga dan voor de lichtere kleuren op de muren. Daarnaast kunnen grote tegels je badkamer optisch groter laten lijken. Voor op de vloer is de beste keuze antislip-tegels. Als er geen antislip-tegels zijn die jij mooi vindt, dan kun je met een speciale coating de vloer minder glad maken. 

Meubilair en verlichting

Voordat je meubilair gaat kiezen is het goed om na te gaan welke spullen je bewaart in de badkamer. Zonder welke items kun je echt niet leven en hoeveel plek nemen deze items in beslag? Vaak wordt er gekozen voor een ladekast onder de wasbak, omdat deze heel overzichtelijk zijn. Naast het meubilair mag ook de verlichting niet worden vergeten. Als je graag ontspannen in bad zit, dan is het fijn als je de lichten kunt dimmen. Voor bij de spiegel is het handig als je fel licht hebt, zodat je alles goed in de spiegel kunt zien. Vergeet niet als je verlichting gaat kopen voor de badkamer, dat je alleen lampen koopt die speciaal voor in de badkamer zijn bedoeld. 

 

Leave a Reply